Showbiz Top Vijesti

Zvijezde novog muzičkog talasa izdominirale drugog dana MAC-a

 

Tokom dva dana trajanja ceremonije oboreni su svi rekordi gledanosti – države regiona direktno su prenosile MAC, dok je veliki broj redakcija iz svih šest zemalja ex-Yu izvještavalo sa lica mjesta.

 Dodjeljeno je više od 25 nagrada, a GOLDEN MAC priznanjem nagrađena je Konstrakta, dok je Coby dobio priznanje za „Master od ceremony“. Glasovi publike iz čitavog svijeta premašili su cifru od 6 miliona za 20 kategorija za koje se glasalo. MAC 2023 je obilježilo više od 30 nastupa, a posebno su se istakli sljedeći zahtjevni produkcioni momenti: nastup Jelene Rozge i Saše Matića prvog dana kada se pojavio plamen iz klavira dok je Matić svirao i Nucci-jev spektakularan ulazak TESLA automobilom direktno na binu drugog dana ceremonije.

Da je novi talas u muzičkoj industriji regiona itekako zaslužio svoj zaseban dan na najvećem muzičkom događaju u ovom dijelu Evrope, pokazuje erupcija euforije i pozitivne energije koja se sa događaja koji po treći put organizuje Skymusic, Music Awards Ceremony (MAC) powered by MaxBet, osjetila u cijelom regionu. 

Gužve ispred Štark Arene počele su da se prave i nekoliko sati pre zvaničnog početka ceremonije, koja je otvorena čuvenim MAC carpetom, kroz koji su prodefilovala najznačajnija imena novog muzičkog talasa, influenseri i javne ličnosti. Dress code je bio „all white“, a po autentičnim i atraktivnim kreacijama istakli su se Džejla Ramović, Milica Pavlović, Teodora, Nikolija, Kaja Ostojić, popularne Uraganke, Coby, Angellina, Lea Davogić, članovi benda Buč Kesidi i mnogi drugi.

Arena je sinoć je bila mesto susreta bitova koji oblikuju muzičku scenu na ovim prostorima, a domaćini manifestacije drugog dana MAC-a bili su Voyage i Mimi Mercedez. Prvi zvuci numera koje broje milionske preglede na striming platformama izazvali su glasne ovacije publike, koja je najveći koncertni prostor u zemlji ispunila do poslednjeg mesta. 

Voyage, Nucci, Teodora, Crni Cerak, Lacku, Nikolija, Devito, Coby, Milica Pavlović, Zera, Sergej Pajić, Sajfer, Mahrina, Amna, Mimi Mercedez, Albino, Veraja i sastav 2Bona dominirali su sinoć na bini, a najsavremeniji audio, svjetlosni i video efekti za koje je bio zadužen Skymusic, dodatno su začinili spektakularne nastupe. Nikolija je svoj nastup počela izazovnim plesom na šipci, dok je Mimi Mercedez svoju numeru „Kleopatra“ izvela kupajući se u kadi! Specijalnu scenografiju imao je i Coby, kom se na sceni u jednom trenutku pridružio i majstor trube Dejan Petrović. 

Crni Cerak ft. Lacku, Sajfer, 2 Bona i Veraja svojim nastupom ukazali su posebnu čast Džeju Ramadanovskom.

Idoli novog muzičkog talasa bez sumnje su pokorili MAC scenu, a dodeljene su i nagrade za najbolje izvođače u 12 kategorija. 

U kategoriji „Trep numera muškog izvođača” priznanje je pripalo Devitu za numeru “Marina”, dok je Nikolija primila nagradu za “Trep numeru ženskog izvođača”. “Nju ejdž kolaboracija” godine su Vojaž i Nući sa pesmom “Gad”, a za “Pop folk numeru” nagrađene su Uraganke. Najboljom dril numerom proglašena je pesma “CC#2” grupe Crni Cerak, nagrada za “Balkan trep numeru” pripala je Coby-ju za “Kada svane”, dok je nagrada za „Viral numeru” pripala Vojažu za “Tango”. Popularna Angellina pobjedila je u kategoriji “Urban pop numera”, dok je MAC nagrada za „Regionalni doprinos muzici” pripala Devitu i Teodori, koja se, prilikom uručenja priznanja, rasplakala. MAC priznanje za „Muzički video” pripao je Sari Jo za numeru “Divlja”, a za najbolji muzički festival proglašen je Belgrade Music Week. Na kraju večeri, priznanje “MAC master of ceremony” osnivač i vlasnik Skymusic-a Milenko Škarić je uručio Coby-ju.

Jedno je sigurno, MAC 2023 je nadmašio sva očekivanja i potvrdio da se sa razlogom smatra najznačajnijom muzičkom manifestacijom na ovim prostorima.