Zanimljivosti

Bivše debeljuce privlačnije od mršavica

Žene koje su izgubile određen broj kilograma imaju više uspjeha kod muškaraca od žena koje se s kilogramima nikad nisu morale boriti, pokazalo je novo istraživanje
Istraživanje koje je proveo tim naučnika na Univerzitetu Liverpool otkrilo je da žene koje izgube kilograme stigmu debljine nose još neko vrijeme. No, za muškarce je to pozitivna stvar jer punije žene doživljavaju kao otvorenije, prijateljski raspoložene i emocionalno stabilnije od mršavih žena.

Žene, s druge strane, budući da ih uzrujava dodatna konkurencija, bivše debeljuce vide u negativnom svjetlu te imaju mišljenje o njima kao o nediscipliniranima, emotivno nestabilnima te čak slabijih higijenskih navika.

Istraživanje je na Europskom kongresu o pretilost u Istanbulu prezentirao voditelj projekta dr. Jason Halford. Učesnici su ocjenjivali fotografije s biografijama. Žene su nekad debele žene i dalje gledale kroz negativnu prizmu, kao nedisciplinirane, lijene, neprivlačne, ali i mrzovoljne i bez higijenskih navika. Muškarci su ih pak doživjeli u puno ljepšem svjetlu, kao privlačnije, otvorenije, pametnije i kreativnije.

‘Nekim se muškarcima baš svidjela činjenica da se žena borila s kilogramima. Mislim da im se zbog toga činila pristupačnijom, kao žena koja nije savršena, koja ima manu. Također je većina muškaraca smatrala da su žene ‘s prošlošću’ bolje prijateljice’, rekao je dr. Halford.

Također je dodao da su ih neki muškarci doživljavali kao žene s kojima bi mogli imati više šanse. ‘Bilo mi je jako zanimljivo što su pretili muškarci smatrali da bi s njima mogli imati više šanse jer su i one nekad bile debele’, dodao je dr. Halford.