Zanimljivosti

Ljekari upozoravaju muškarce sa sindromom ’malog penisa’ da se klone tehnika za uvećanje

Ljekari upozoravaju muškarce sa sindromom ’malog penisa’ na opasnosti raznih tehnika povećavanja organa.

Stručnjaci upozoravaju da postoje muškarci sa ’sindromom malog penisa’, koji najčešće imaju polni organ prosječne veličine, ali vjeruju da nije dovoljno veliki.

Iako su dimenzije njihovih genitalija potpuno normalne, pripadnici jačeg pola koji su ubjeđeni da to nije dovoljno, često posežu na najrazličitijim sredstvima za uvećavanje.

Stručnjaci upozoravaju muškarce koji su opsjednuti svojom ’veličinom’ da razmisle dva puta prije nego što ulože novac u razne pilule, pumpe i operacije koje će ih na kraju najvjerovatnije razočarati, ili čak povrijediti.

Eksperti kažu da su magazini i internet sajtovi prepuni reklama za povećavanje penisa, zbog čega su muškarci sve nesigurniji u sebe po tom pitanju. Ne pomažu im ni porno filmovi u kojima su glumci uvijek ekstremno ’obdareni’ i često misle da treba da se takmiče sa njima.

’Često izjednačavamo muškost i snagu sa veličinom penisa. Ali to, naravno, nema nikakve veze jedno sa drugim’ upozoravaju stručnjaci. Mnogi muškarci koji žele veći penis, pokušavaju to da postignu hirurškom intervencijom ali na kraju budu nezadovoljni. Ovakve operacije su, po riječima stručnjaka, efikasne samo kada su u pitanju urođeni defekti ili povreda.

Svaka vrsta estetskog uvećavanja penisa smatra se rizičnom i izuzetno kontraverznom, a ljekari kažu da razne kreme, tegove i vakume koji nisu odobreni treba izbjegavati, odnosno ne treba isprobavati bilo kakve nehirurške metode uvećavanja, jer mogu da nanesu više štete nego koristi.

Inače, razna istraživanja pokazala su da je prosječan penis između 7.6 i 10.2 centimetra, i odnosno 12.7 i 17.8 cm kada je u erekciji.

 

Informer.ba