Magazin Top Zanimljivosti

Otvorene prijave za ‘najpoželjnijeg Hercegovca neženju’

Udruženje “Hercegovka godine” iz Mostara već treću godinu organizira manifestaciju “Biramo najpoželjnijeg Hercegovca neženju”, a mogu se nominirati slobodni momci, rastavljeni i udovci.

Glavni uvjet za prijavu je da je kandidat Hercegovac bez obzira na mjesto stanovanja, a prijave su otvorene do 7. aprila, nakon čega slijedi glasanje.

Mogu se nominirati slobodni momci, rastavljeni i udovci, a nominacije se zaprimaju isključivo putem e-mail adrese: hercegovkagodine@gmail.com.

“Uz nominaciju potrebno je da posjedujete saglasnost osobe koju nominirate, njegovo ime i prezime, trenutno mjesto boravka i zanimanje. Također, potrebno je priložiti fotografiju i navesti u nekoliko riječi ili rečenica koje su to dobre osobine koje krase tog kandidata. Osim toga, potrebno je upisati njegov trenutni status (momak, rastavljen, udovac) i e-mail adresu od kandidata”, naveli su organizatori u pozivu.

Dodaju kako je Hercegovina “rasadnik” dobrih, čestitih, poštenih, zgodnih i vrijednih ljudi te se i ove godine nadaju velikom broj nominiranih.

“Kroz ovu manifestaciju, osim što činimo vrijeme veselijim i optimističnijim, također promoviramo našu Hercegovinu, ljude i običaje ovog posebnog kraja”, kazala je Daniela Škegro, predsjednica Organizacijskog odbora izbora “Najpoželjniji Hercegovac neženja”.