Udarno Zanimljivosti

Sreli se nakon 65 godina i vjenčali

Mary Lyness (81) i John Akings (81), koji se nisu vidjeli 65 godina, najzad su se vjenčali pošto su pronašli jedno drugo na internetu.

Njih dvoje su upoznali kao sedmogodišnjaci i bili su nerazdvojni se sve dok John nije napunio 15 godina, kada se pridružio Kraljevskim vazduhoplovnim snagama (RAF), gdje je radio kao avio-tehničar.

“Bojala sam se ponovnog susreta, zato što imam toliko bora, ali me je kćerka utješila, rekavši da je i on sigurno ostario”, kaže Mary. “Toliko sam sretna što smo se našli, jer je isto tako zgodan i lijep kao što je bio nekada.”

Poslije ponovnog susreta, stara ljubav se ponovo rasplamsala i krunisana je vjenčanjem kome je prisustvovalo 200 zvanica. Svečana ceremonija je obavljena u parohijskoj crkvi u Kitliju, u Zapadnoj Jorkširu.

“Tako sam sretna, vrijeme se proljepšalo i svi su došli da proslave zajedno sa nama”, izjavila je novopečena gospođa Akings. “Johnove oči su bile pune suza kada sam u crkvi išla ka njemu, presretni smo što smo se poslije toliko vremena najzad vjenčali”, kaže Mary.

Članovi porodica sretnog para, koji su oduvijek vjerovali da će se njih dvoje jednoga dana ponovo sresti, udružili su se i uplatili im osmodnevno bračno putovanje po Škotskoj. Medeni mjesec će ponoviti u aprilu sljedeće godine, kada će otiči na krstarenje Mediteranom.

“Osjećam se kao da ponovo imam 21. godinu. Kada mi je prvi muž umro, mislila sam da se nikada više neću udati, ali… Zašto da ne?! John i ja ćemo živjeti 100 godina, imamo još mnogo vremena da zajedno uživamo.”

Informer.ba