ljepota Udarno Zdravlje

FOTO: 10 ideja za brinete: Izaberite boju koja najbolje odgovara vašem tenu

Najbolji odabir su nijanse koje su svega dva do tri tona tamnije ili svjetlije od vaše prirodne boje kose, objašnjava američka stilistica za kosu Marie Robinson.
Efekt smeđe boje koje je posvijetlila na suncu idealan je za ljeto, jer s njime izgledate svježe i kao da ste upravo došli s plaže.

Glumica Emma Watson obožavateljica je ove nijanse, uz koju njezine crte lica izgledaju još nježnije. Ova boja podnosi izrast, koji izgleda prirodno, a osobito na stepenasto ošišanoj kosi. Na taj način se s tamnijim izrastom i svijetlijim pramenovima kosi daje dodatan volumen.

Boja karamele

Ova boja odlično pristaje tamnoputim ženama, poput Jennifer Lopez. Izvodi se tako da je baza svijetlo smeđa, a pramenovi oko lica obojeni su od tamije boje prema svijetlijim na vrhovima.

Medeno smeđa

Odlično pristaje na blijedu put, kakvu ima Angelina Jolie. Ipak, na odabir ove boje nemojte pomišljati ako ne volite nositi make up jer ćete izgledati isprano i umorno, kaže Robinson. Da biste dobili ovu nijansu kosu obojite u neutralnu smeđu boju, a potom na nju izvucite nekoliko pramenova boje meda.

Zlatno smeđa

Ova sunčana, prirodna zlatno smeđa boja ističe ljepotu svijetlo smeđih očiju. Zbog toga odlično pristaje glumici Natalie Portman. Trik je u tome da pramenovi moraju biti stopljeni s ostatkom boje, a ne isticati se. Najbolje će pristajati ženama s blijedom ili maslinastom puti, kaže Robinson.

Boja kestena

Boja kestena lijepo pristaje gotovo svima, kaže Robinson. Ovo je omiljena boje Victorie Beckham, koja daje svježinu njezinom tenu i odlično uokviruje lice. Radi se tako da se na kosu stavi tamno-smeđa baza, a pojedini pramenovi oboje u smeđe i crvenkaste nijanse. Zbog toga kosa izgleda gotovo čokoladno.

Boja mahagonije

Obožavateljica ove boje je Salma Hayek, kojoj odlično pristaje. Iako je jednostavna za nanošenje, boju mahagonije je teško održavati i zahtijeva česte posjete frizeru, objašnjava Robinson. Ako ste prirodna brineta, pramenove srednje dužine obojite u dvije do tri nijanse svijetlije od boje vaše kose, a na vrh kose dodajte nekoliko pramenova u boji kestena.

Srednje pepeljasto smeđa

Ovaj ombre look vrlo uspješno nosi Mila Kunis. Njezini pramenovi su posvjetljeni prema vrhovima dok je baza tamno-smeđa boja, a svi su tonovi hladni. Najbolje pristaje na dugoj ili srednje dugoj kosi, a što se tiče boje tena i očiju, pristaje gotovo svima.

Tamno pepeljasto smeđa

Ovu boju nosi Katie Holmes, a za nijansu je tamnija od one Mile Kunis. Odlično pristaje na dugu kosu, a izuzetno lijepo pristaje visokim ženama. Ipak, ako ste niski i sitne građe, ne savjetujem ovu boju, kaže Robinson.

Smeđa boja dima
Ovo je najtamnija verzija smeđe boje za kosu, a ima je glumica Jennifer Hudson. Najbolje pristaje ženama s tamnom i maslinastom puti.

Crna boja

Tamnu i duboku crnu mogu nositi jedino žene s maslinastom puti, poput Olivie Munn. Ako ste pak svjetliji, možete tražiti od frizera da vas postupno boji u tamniju nijansu, kako biste mogli na vrijeme vidjeti hoće li vam pristajati, naglašava Robinson.

24sata.hr/Informer.ba