Hrskavi kadaif, svilenkasta krema i desert – samo vaš. Svaki sloj ima svoju priču. Zlatno pečeni kadaif na maslacu temelj je ovog deserta koji se servira u čaši.
Uprkos skromnim sastojcima, kadaif je postao simbol bogate trpeze i često se priprema za posebne prilike. Ne zaboravite da je lagana krema vrlo važna u pripremi ovog recepta.
Sastojci
[crp]- 200 g kadaifa MiP Ljubače
- 150 g sitnog šećera
- 100 g lješnjaka
- 100 g maslaca
- 200 g krem sira ZiM
- šlag krema vanilija Laganini
- 2 dl mlijeka
- 2 kesice vanilija šećera
- jagode
Priprema
U posudi propržiti kadaif na maslacu i laganoj vatri. Dodati vanilija i sitni šećer. Sve miješati, pa dodati sjeckane lješnjake. Na laganoj vatri miješati oko 20 minuta, dok masa ne porumeni. U posudi umutiti vanilija šlag kremu, dodati krem sir i sitni šećer. Miješati da se sastojci sjedine. Servirati u čašu, najprije sloj kadaifa, zatim kremu pa sloj kadaifa. Po želji dekorisati sa svježim voćem.
Dodaj Komentar