Home » Kadaif u čaši – spoj tradicije i elegancije u svakom zalogaju!
Ishrana

Kadaif u čaši – spoj tradicije i elegancije u svakom zalogaju!

Hrskavi kadaif, svilenkasta krema i desert – samo vaš. Svaki sloj ima svoju priču. Zlatno pečeni kadaif na maslacu temelj je ovog deserta koji se servira u čaši.

Uprkos skromnim sastojcima, kadaif je postao simbol bogate trpeze i često se priprema za posebne prilike. Ne zaboravite da je lagana krema vrlo važna u pripremi ovog recepta.

Sastojci

[crp]

  • 200 g kadaifa MiP Ljubače
  • 150 g sitnog šećera
  • 100 g lješnjaka
  • 100 g maslaca
  • 200 g krem sira ZiM
  • šlag krema vanilija Laganini
  • 2 dl mlijeka
  • 2 kesice vanilija šećera
  • jagode

Priprema

U posudi propržiti kadaif na maslacu i laganoj vatri. Dodati vanilija i sitni šećer. Sve miješati, pa dodati sjeckane lješnjake. Na laganoj vatri miješati oko 20 minuta, dok masa ne porumeni. U posudi umutiti vanilija šlag kremu, dodati krem sir i sitni šećer. Miješati da se sastojci sjedine. Servirati u čašu, najprije sloj kadaifa, zatim kremu pa sloj kadaifa. Po želji dekorisati sa svježim voćem.

Tags

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar