BiH Top Zdravlje

Kako izabrati zubara u Sarajevu?

U vremenu kada imamo veliki izbor privatnih stomatoloških ordinacija na području grada Sarajeva, koje se evidentno svakodnevno takmiče u digitalnom prostoru za što boljim pozicioniranjem i predstavljanju u medijskom prostoru, veoma je zbunjujuće za pacijente na osnovu kojeg kriterija odabrati privatnu stomatološku ordinaciju od povjerenja i kvaliteta.

Ono što smo primjetili da je ogroman broj upita i komentara građana na forumima i portalima vezano za ovu temu. Tako da građani traže javno savjete od pacijenata koji su već imali određena iskustva sa pojedinim stomatološkim ordinacijama ne bi li im pomogli u veoma važnoj odluci kome povjeriti svoje probleme sa zubima.

Zdravi zubi, osim što predstavljaju zdravstveno stanje svakog pojedinca, zdrav i lijep osmijeh je danas i simbol društvenog statusa, odnosno vrednovanja pojedinca unutar jednog društva, pa se tako i sa posebnom pažnjom pristupa njezi zuba.

Ukoliko pretražujete na internetu na temu stomatoloških ordinacija u Sarajevu otkrit ćete ogroman broj članaka i komentara na ovu temu. Ono što građani i pacijenti ne primjete jeste da su u ogromnom broju ovi savjeti i komentari pojedinaca ustvari plaćeni komentari odnosno indirektna reklama pojedinih stomatoloških ordinacija, tako da treba sa dozom opreza uzimati ove savjete i komentare pojedinaca na internetu. Pored reklama, ne zaboravimo i influensere koji su plaćeni da preporučuju i hvale određene stomatološke ordinacije navodeći građane da daju svoje povjerenje čak i onima koji to i ne zaslužuju.

Ali da se vratimo sada na našu temu izbora stomotološke ordinacije u Sarajevu.

Cijena stomatoloških usluga nije često dobar razlog za odabir vašeg doktora

Cijena pružanja stomatoloških usluga nije često jedini dobar razlog za odabir vašeg doktora stomatologa, jer su cijene približno iste kod većine ordinacija. Ako ste se već odlučili da posjetiti privatnu stomatološku ordinaciju, eventualno manja cijena ne smije nikako biti ono što jedino tražite od stomatološke ordinacije i da bude glavni razlog odabira ordinacije, odnosno doktora. Tako da kriterij odnosa cijene usluga treba gledati samo u kontekstu ostalih kriterija koje ćemo dole navesti.

Opremljenost ordinacije kao kriterij je isključen

Evidentno je da je većina stomatoloških ordinacija u Sarajevu veoma moderno opremljena, možemo reći iznenađujuće dobro. Veiliki broj ordinacija nudi obavljanje svih potrebnih tehničkih zahtjeva prilikom dolaska kod njih samih, poput snimanja zuba. Tako da smo ovaj kriterij opremljenosti ordinacija isključili kao danas nešto posebno relevantan.

Ono što je isključivo najvažnije i najbitniji faktor u izboru stomatološke ordinacije jeste onaj ljudski, odnosno doktor stomatologije koji obavlja stomatološki tretman vaših zuba. Ukoliko ovaj kriterij nije ispunjen niti jedan drugi ga ne može nadomjesiti, uprkos moderna oprema i pozivanje na tradiciju.

Obrazovanje, edukacija – u korak sa vremenom

Tako da prilikom izbora najvažnije da se dobro raspitate o doktoru stomatologu koji bi vam eventualno radio zube. O njegovom obrazovanju, gdje je završio fakultet ili specijalizaciju, da li se dodatno edukuje, specijalizira u svom polju. Da li stomatološka ordinacija, odnosno doktor stomatolog ulaže u sebe kroz dodatne edukacije, seminare, kongrese. Danas se svijet veoma brzo tehnološki razvija i donosi nove savremene metode rada, te je važno da li je doktor u korak sa vremenom ili je još uvijek tamo gdje je bio kada je tek završio fakultet. Ovo je ono što svaka ozbiljna ordinacija i doktor stomatologije stavlja za prioritet u svojoj prezentaciji. U današnje vrijeme svega ima na tržištu, raznih fakulteta, sumnjivih diploma, pa i svakakvih doktora na što trebate obratiti posebnu pažnju.

Profit i(li) kvalitet!

Pored obrazovanja, odnosno stručnosti doktora, vaš odlučujući kriterij za odabir stomatološke ordinacije jeste pažnja, odnosno sam pristup doktora stomatologa prema pacijentu. U vrijeme kada je uglavnom profit glavni cilj, odlučujući momenat za ordinaciju jeste vrijeme. Pojedini doktori stomatolozi žure, nemaju vremena da detaljno, sa ozbiljnom pažnjom pristupaju radu na vašem zdravlju zuba, jer veoma vode računa o vremenu vašeg zadržavanja u ordinaciji. Takav pristup radu za rezultat često ima greške u radu, uništen zub nakon nekog vremena, ponovna intervencija na istom, bol, trauma pacijenta, iako ste to sve platili pozamašno. Naglašavamo da obratite pažnju na ovaj kriterij, on je odlučujući faktor za rezultat vašeg zubarskog tretmana i zdravstvenog stanja vaših zuba. Odaberite onog doktora stomatologa koji ne pokazuje znake žurbe, nervoze zbog vremena, onu stomatološku ordinaciju koja se ne vodi isključivo za profitom već za svojim kvalitetom i dobrom glasu pacijenata, odnosno kvalitetnom dugoročnom izgradnjom svog vlastitog portfolija. Prilikom vaše prve posjete stomatološkoj ordinaciji, vašeg prvog pregleda koji je besplatan u skoro svim ordinacijama, možete zaključiti veoma dovoljno o ovome kriteriju na osnovu pristupa doktora i odnosu ostalih uposlenih prema vama.

Prethodno iskustvo i rad doktora

Iskustvo je presudni faktor koji nerijetko i odnosi pobjede. Faktor iskustva, uz znanje i predanost u radu odnosi pobjedu, donosi rezultate koje niste ni sanjali. Ako odaberete stomatološku ordinaciju, doktora stomatologa, iza kojeg stoji znanje, konstantna educiranost u svom radu, posvećenost pacijentu i predanost uz bogato iskustvo u radu, vaš osmijeh će zablistati, a sam tretman posjete zubaru proći će u lijepom sjećanju, bez traumatičnih iskustava. Prilikom odabira stomatološke ordinacije, doktora, na njihovoj web stranici ili na njihovim profilima društvenih mreža pogledajte njihove prethodne radove koje često objavljuju. Također, slobodno pitajte doktora stomatologa ukoliko radite implantate, navlake na zube, proteze i slično da vam pokaže kako to izgleda kod prethodnog pacijenta kod kojeg je rađen sličan tretman. Vodite računa da stomatološka ordinacija koju birate ima određeno iskustvo u radu, najbolje bi bilo da ima bar nekoliko godina rada na tržištu, kao i sami doktori koji rade u stomatološkoj ordinaciji.

Euro Dental Centar Sarajevo kao izbor

Stomatološka ordinacija Euro Dental Centar Sarajevo je jedna od najbrže rastućih ordinacija na tržištu, prema posjetama i povjerenju koje im pružaju pacijenti. Zbog svog znanja, kvalitenog rada i predanosti u radu sa pacijentima kroz nekoliko godina rada su se izdvojili od ostalih u prepoznatljivosti u radu zbog čega im se ukazuje povjerenje. Iza stomatološke ordinacije Euro Dental Centar nalaze se dva doktora stomatologa, dr. Haris Mujanović i Dr. Selma Šabanović koji su jedini i zaslužni za ovaj uspijeh. Svojim dugogodišnjim radom, ulaganjem u svoje dodatno obrazovanje i edukaciju, posebnim odnosom sa pacijentom, unaprijeđenjem i kvalitetom rada, postigli su da kroz određeno vrijeme se pročuje dobar glas, prepozna i nagradi njihovo zalaganje velikim brojem pacijenata koji isključivo čekaju svoj termin kod ova dva doktora.

>> O dr. Harisu Muajnoviću i dr. Selmi Šabanović možete pročitati više na ovom linku. <<

U razgovoru sa ova dva vrhunska stručnjaka u pružanju stomatoloških usluga u Sarajevu otkrili su nam koji je to pristup zaslužan za njihov uspijeh i toliko veliki rast pacijenata kao rezultat povjerenja koje pacijenti imaju prema njima i njihovoj ordinaciji.

Kažu da svoje pacijente tretiraju onako kako očekuju da i drugi tretiraju njih. Bez obzira jeste li novi u ordinaciji ili ste s njima već godinama, tvrde da ćete dobiti prijateljsku, iskrenu i visokokvalitetnu uslugu od trenutka kada zakoračite kroz vrata ordinacije.

Poštuju vrijeme pacijenata. Termin će uvijek započeti na vrijeme i nikada ne uzimaju više posla nego što je to realno da stignu kvalitetno da urade.

„Euro Dental Centar vodi se godinama time da na prvom mjestu mora biti profesionalnost, kvalitet i zadovoljan pacijent, to je ono što nas izdvaja od drugih“, kaže dr. Haris Mujanović.

„Kako bismo postigli i održali kvalitet u radu, dugogodišnja ekipa doktora Euro Dental Centra ostaje ista i da pored objektivnih potreba za širenjem poslovanja ipak u konačnici smo se odlučili na kvalitet, umjesto na kvantitet. Tako da je istina da imamo veliku posjećenost, imamo nekada bookirane termine, ali su to pacijenti prepoznali kao bitan faktor koji im garantuje kvalitet u radu pa malo pričekaju na svoj termin“, kaže dr Haris Mujanović.

Dr. Selma Šabanović ističe da je Euro Dental Centar moderna stomatološka ordinacija sa jasnom vizijom i ciljem da brine o zdravlju i potrebama svakog pacijenta. „S ponosom u Euro Dental Centru možemo reći da za svoje pacijente, svakim danom, idemo dalje. Dr. Selma i dr. Haris spremni su pružiti vama i vašim voljenima sveobuhvatan niz stomatoloških usluga na jednom mjestu. Naš tim se kontinuirano educira kako bismo bili u mogućnosti da pružimo najbolje iskustvo prilikom svake posjete. Uzet ćemo vremena da saslušamo lične potrebe pacijenta, želje i ciljeve kako bismo mogli pripremiti plan tretmana koji savršeno odgovara njegovom jedinstvenom osmijehu. Počevši od prve posjete, znamo da ćemo promijeniti osjećaj za odlazak kod zubara. Cilj nam je dugoročna trajnost naših radova a time i zadovoljstvo naših pacijenata“, kaže dr. Selma Šabanović.

„Cijene naših stomatoloških uslugu su prosječne i  sasvim prihvatljive za građane“, kažu u Euro Dental Centru.

Ako niste sigurni kojeg zubara – stomatologa odabrati u Sarajevu mi vam možemo toplo preporučiti Euro Dental Centar. U stomatološku ordinaciju Euro Dental Centar Sarajevo možete online rezervirati vaš besplatan pregled u samo par koraka klikom na ovaj link. (https://eurodentalcentar.ba/zakazite-termin/) Ili možete pozvati na telefon 061 513 456 da rezervište vaš termin. Za više informacija u vezi stomatološke ordinacije Euro Dental Centar posjetite njihovu web stranicu www.eurodentalcentar.ba.

 

informer.ba