ljepota Zdravlje

Metode povećanja grudi na prirodan način

Veliki broj žena želi povećati svoje grudi a da pri tome izbjegne operacije i rezove te upotrebu silikona. Silikoni postaju sve pristupačniji, troškovi su niži ali sami efekti sve lošiji. Žene se osjećaju nelagodno, silikonski implanti stvaraju veliki problem. Zato sve više pribjegavaju prirodnim i zdravijim načinima povećanja svojih grudi. U daljem tekstu pokušat ćemo vam predstaviti neke od metoda kojima se možete postići rast grudi.

Problem s malim grudima sreće se uglavnom kod djevojaka i žena sa malim tjelesnim težinama, odnosno kod mršavih osoba. Poznato je da se dojka sastoji od masnog tkiva. Povećanjem težine direktno utječete i na obim vaših grudi. Takve osobe moraju pojačati svoju ishranu, ali isto tako i konzumirati dovoljne količine tekućine jer je hidratacija također jako bitna. Preporučena minimalna doza tećućine iznosi 1.5 litara dnevno.

Grudi se povećavaju u toku trudnoće. Naime, u toku tog perioda kod žena se stvara veća količina estrogena koji povećava vaše dojke. Danas postoje i razni preparati, kreme na bazi estrogena, čijim se nanošenjem ostvaruju određeni efekti.

 

U ljekarnama možete pronaći biljku po imenu piskavica. Ova biljka u sebi sadrži diosgen, sličan hormonu estrogena. Od nje se pravi čaj čijim se konzumiranjem također može utjecati na veličinu vaših dojki. Međutim, praksa pokazuje da s prestankom upotrebe ovog proizvoda dolazi i do povlačenja efekata.

Također, možete se odlučiti i za specijalne vejžbe koje mogu istaknuti grudi. Jedna od vježbi podrazumjeva da ležite na leđima sa stisnutim šakama na vašim ramenima i podizanjem do njihovog potpunog ispravljanja. Druga vježba se također odvija u ležećem položaju, dakle na leđima, sa široko ispruženim rukama koje u istom pološaju dižete i spuštate. Poželjna je upotreba malih utega. Također, preporučuje se i masaža vaših grudi, pritiskanje odozgo na dolje i obrnuto.

Još jedna metoda koja se koristi kod prirodnog povećanja grudi je BRAVA sistem. Potpuno prirodna metoda, kojom se dojka na potpuno prirodan način puni tkivom, bez ikakvih rezova, ožiljaka. Sastoji se od dvije posebno dizajnirane polučvrste korpe sa silikonskim ramovima i jednim minikompjuterom čija je uloga da proizvodi i održava pritisak u korpama. Upotrebljava se u vašem domu. Korpe su različitih dimenzija u odnosu na vaše želje, izgled tijela Iisavjete specijalista. Uz sve ovo dobija se i specijalan grudnjak koji služi da korpe i mikrokompjuter budu na svom mjestu.

 

Informer.ba