ljepota Zdravlje

Napici koji tope kilograme i usporavaju starenje

Za naše zdravlje i izgled nije važna samo hrana već i tečnost koju unosimo u organizam. Ovih šest napitaka predstavljaju odlične saveznike u očuvanju vitalnosti i oslobađanju od suvišnih kilograma.

 

Kafa

Ovaj ukusni napitak odličan je antioksidans, pa rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Dve male šoljice kafe dnevno čiste organizam od toksina i koži vraćaju svježinu.

Voda

Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak, a tijelo je obožava. Hidratacija organizma vraća energiju i kožu čini elastičnom i blistavom, a čaša vode prije obroka smanjuje apetit, pa pomaže kao zaštita od prejedanja.

Zeleni čaj

I čaj je odličan čistač organizma. Vraća energiju i pomaže u gubljenju težine, ubrzavajući oksidaciju masti.

Kakao

Antioksidansi iz ovog ukusnog napitka štite nas od bolesti, a naš DNK čuvaju od slobodnih radikala, koji su glavni uzrok starenja.

Mlijeko

Mlijeko pomaže u sprječavanju gojaznosti kod djece, dok kod odraslih olakšava gubitak sala oko struka. Mliječni proizvodi, bogati kalcijumom, utiču na brzu potrošnju masti nakon obroka.

Crno vino

Crno vino štiti krvne sudove, smanjuje holesterol i nivo stresa i opskrbljuje organizam sa do 40 posto više antioksidanasa nego što ih ima u tijelu osoba koje ne piju vino. Oni nas čuvaju od preuranjenog starenja, a njegov sastojak piceatanol usporava rast masnih ćelija, što znači da je crno vino sjajan saveznik u dijeti. Jedna čaša dnevno je dovoljna.

Informer.ba