Vijesti iz medicine Zdravlje

‘Podmlađivanje’ vagine novi veliki biznis u plastičnoj hirurgiji!

Dizajniranje” vagine novi je veliki biznis u plastičnoj hirurgiji, a riječ je o estetskim operacijama genitalija, među kojima su najtraženiji “podmlađivanje” vagine i operacije usmina.

Ova oblast plastične hirurgije se toliko brzo razvija da se na svakih nekoliko mjeseci u svijetu organizuju konvencije i konferencije namijenjene obuci “vaginohirurga” i prezentaciji najnovijih dostignuća.

Zahtjevi za ovakvim operacijama rastu – o čemu svjedoče i brojke, a bankovni računi hirurga koji ih rade vrtoglavo rastu. Zbog toga mnogi akušeri i ginekolozi odlučuju da pređu u “dizajnere vagine” jer je zarada mnogo veća.

Operacije uljepšavanja vagina su veliki biznis. U Americi je estetska plastična hirurgija vagine oblast koja bilježi najveći rast. U 2009. godini plastični hirurzi u kozmetičko-ginekološkim operacijama ostvarili su dobit od 6,8 miliona dolara. Tu nisu uključene čisto ginekološke operacije, već se isključivo estetske.

Iako ne postoje tačni podaci o ostvarenom prihodu, procjenjuje se da su operacije usmina 2008. godine u Britaniji zabilježile porast od 80 odsto. Samo 2008. godine urađeno je 1.118 operacija usmina, što je za 70 odsto više nego prethodne godine. A podatak iz ove godine kaže da je kompanija za plastičnu hirurgiju “Harley Medical Group” primila više od 5.000 zahtjeva za neku od operacija uljepšavanja vagine 2010. godine, među kojima je 65 odsto bilo za operaciju usmina. Ostatak se odnosio na zatezanje ili preoblikovanje.

 

Vesti online/Informer.ba