ljepota Zdravlje

Ubrzajte metabolizam sa 6 odličnih namirnica

Ubrzati metabolizam, dati mu mali naboj da jače radi uopće nije tako teško, niti je posebna obaveza. Sa samo šest namirnica koje možete malo češće uvrštavati u svoj meni, organizam će vam raditi barem malo jače, stoji na stranici shape.com.

Ljute papričice.
Sastojak kapsaicin koji daje papričicama ljutinu već je poznat po tome sto tijelu daje dodatni naboj i utažuje želju za hranom.

Cjelovite žitarice.
Znamo da su zdrave, ali nikad ne škodi ponoviti na koje sve načine. Pune du dijetalnih vlakana i kompleksnih ugljikohidrata koji nam pokreću metabolizam. Pazite da jedete cjelovite žitarice a ne neke mješavine koje su vas privukle pakiranjem.

Kafa.
Kofein “prirodno” stimulira naš živčani sustav pa dnevna šalica kafe ubrzava metabolizam s 5-8%.

Sirće.
Najbolje prirodno jabukovo siće ima brojne, za zdravlje pogodne osobine, a jedna od njih je i sposobnost da sagorijeva mast. Istraživanja su pokazala da kiselina u sirćetu  signalizira tijelu da sagorijeva masnoće. Sirće je naročito korisno konzumirati nakon što ste se počastili porcijom rafiniranih ugljikohidrata, jer ono  drži krvni pritisak pod kontrolom, da ne skoči prebrzo.

Citrusi.
Porcija citrusa sagorijeva mast i potiče metabolizam da bolje radi. Kad osjetite potrebu za grickanjem, sljedeći put posegnite za narančom ili grejpom jer će vam držati razinu inzulina na zavidnoj razini.

Začini.
Oni su najjednostavniji način da što bezbolnije unesete promjenu u svoju prehranu a u isto vrijeme potaknete metabolizam na rad. Začini najistančanijih okusa poput kurkume i cimeta najbolje dižu tjelesnu temperaturu i tako ubrzavaju tjelesni proces sagorijevanja masti.

 

Informer.ba