Bebe Zdravlje

Zaštitite bebu od sunca

Bebe imaju vrlo malo pigmenata u koži, pa im je prirodna zaštita od ultraljubičastih zraka mnogo slabija nego kod odraslih. Direktno izlaganje suncu može dovesti do oštećenja kože, pa čak i do karcinoma kože u kasnijem životu. Zbog toga je vašoj bebi potrebna adekvatna zaštita.
Koristite prirodnu zaštitu krećući se u hladu i ne izlazeći na jako sunce u razdoblju od 11 do 15 sati, posebno u vruće ljetno doba. Osim toga pripazite da beba uvijek ima zaštitni šeširić te ako baš morate izlaziti na jako sunce bolje da je beba obučena u laganu pamučnu odjeću dugih rukava i nogavica. Nabavite kolica koja imaju zaštitnu kapuljaču ili suncobran koji će zaštititi bebu.
Kao dodatak prirodnoj zaštiti pomoću odjeće i hlada, koristite kremu s visokom zaštitnim faktorom, barem 15. Prilikom kupovine kreme provjeriti na ambalaži da li je krema namijenjena za bebe i ima li štetnih sastojaka. Dvadesetak minuta prije izlaska, nanesite losion na bebino lice, vrat, uši, ruku i noge – ali ne po cijelom tijelu. Budite svjesni da je beba u ljetnom razdoblju izložena opasnosti čak i kad je oblačno, pa i tada treba nanijeti zaštitnu kremu.