Home » Zdravo, brzo i ukusno: Shakshuka gotova za manje od pola sata
Food & Drinks Ishrana Top

Zdravo, brzo i ukusno: Shakshuka gotova za manje od pola sata

Ljeto je i nekim ljudima neće biti do konkretnih obroka, a za čiju pripremu treba mnogo vremena. Ukoliko ste među njima, onda je shakshuka idealna opcija obroka jer se brzo sprema, a ujedno je i nutritivno bogat.
Riječ je o jelu koje je sve popularnije na društvenim mrežama, gdje su glavni sastojci paradajz-sos i jaja.

Sastojci:

dva čehna bijelog luka

tri jajeta

pola limenke paradajz-sosa s komadićima paradajza

jedna manja glavica crvenog luka

jedna crvena paprika

dvije kašike ulja

[crp]

crvena paprika u prahu, sol i biber

svježi peršun

Priprema:

U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte usitnjeni crveni luk i dinstajte dvije minute. Potom dodajte papriku narezanu na kockice i nastavite dinstati nekoliko minuta.

Nakon toga, dodajte bijeli luk, sol, crvenu papriku u prahu i biber. Kratko pomiješajte i ostavite jednu minutu da se začini povežu s povrćem.

Dodajte paradajz-sos iz limenke i nastavite kuhati otprilike 10 minuta. Čim se smjesa zgusne, probajte sos i provjerite treba li mu dodati još začina.

Kašikom napravite tri mala udubljenja i dodajte jaja. Tavu pokrijte poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri nekih pet minuta. Na kraju, dodajte svježi peršun. Jelo možete jesti uz neko pecivo.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar